dissabte, 21 de maig del 2011

Vent de l'est, vent de l'oest

Us recomano la novel·la “Vent de l’est, vent de l’oest” de l’autora Pearl S. Buck. Una autora universal amb un estil meravellós per la seva senzillesa en descriure la complexitat (la màxima expressió del talent) i una mirada bondadosa que arriba al cor.

SINOPSI

Es tracta d’una delicada història d’amor ambientada a la Xina d’inicis del segle XX que mostra d’una forma meravellosa el xoc entre la cultura occidental i l’oriental. Les limitacions de l’època no permeten una expressió explícita de tots els sentiments i els anhels propis de l’enamorament i el matrimoni però trasllueix una gran passió continguda que constitueix el seu encant. La descripció de la cultura xinesa és fascinant i també les barreres que és capaç de superar la protagonista, educada amb la màxima rigidesa, per amor. Orient vist a través dels ulls d’una occidental que coneixia profundament  ambdós móns. Un luxe !

 

SOBRE L’AUTORA

La Pearl S. Buck (1892-1973) era filla de missioners americans i va passar la seva infantesa i joventut a Xina. L’any 1932 va guanyar el Pulitzer de Novel·la amb “La bona terra” i, posteriorment, va ser Premi Nobel de Literatura l’any 1938. És una de les grans autores de tots els temps que, si encara no heu descobert, us convido a tastar per a passar una estona emocionant i plàcida al mateix temps.

Algunes de les seves frases…

Moltes persones es perden les petites alegries mentre
esperen la gran felicitat

L’afany de perfecció fa algunes persones totalment insuportables


Si hi ha llibres, pel·lícules, webs, frases interessants, llocs... que volgueu recomenar o temes dels quals desitgeu que parlem, siusplau, envieu-me les vostres idees al meu correu info@novelaonline.com o a través de la meva pàgina web: www.novelaonline.cat