dilluns, 20 de juny del 2011

"El joc de la mort", concursants torturadors

“Le Jeu de la Mort” (El joc de la mort) és un documental dirigit per Christophe Nick que es va emetre per primera vegada a la cadena pública de televisió France 2 l'any passat.

Té como base un suposat programa, “Zone Xtrême”, en el qual els concursants, que ignoren que es tracta d’una emissió falsa i ni tan sols competeixen per cap premi monetari, inflingeixen descàrregues elèctriques a un altre participant (que no saben que és un actor). Es tracta d’una nova versió de l’experiment efectuat per Stanley Milgram els anys 60 a la universitat de Yale que demostrava com la majoria de les persones obeeixen l’autoritat i compleixen les ordres encara que siguin immorals. Així, s’expliquen les matances sistemàtiques del nazisme i totes les atrocitats que s’han comès i es continuen cometent al món constantment.

Val molt la pena veure aquest documental, emès a Canal Plus darrerament, per a entendre com funcionen els mecanismes de l'autoritat i estar previnguts. Us asseguro que posa els pèls de punta comprovar que els concursants es converteixen en torturadors i ajuda a comprendre moltes coses, alhora que alerta del gran poder que ha adquirit la televisió en la ment de les persones com a figura d'autoritat. Només des del coneixement es poden arribar a combatre aquests terribles fenòmens induïts del comportament humà.

Aquí teniu un link per a més informació i també per a visualitzar un video sobre el documental:
http://www.noticias24.com/gente/noticia/7456/