dijous, 26 de maig del 2011

Vides íntimes obertes al públic

Què sentim en penetrar dins espais que han estat testimonis de molts episodis privats ? Si deixem volar la imaginació, podem veure mil històries en cada racó de les CASES-MUSEU del segle XIX que tenim a la vora. Cadascuna d’elles constitueix un viatge en el temps i una font d’inspiració !


                                                   Saló de la "Casa Papiol" a Vilanova i la Geltrú


SITGES
El Museu Romàntic "Can Llopis" de Sitges està situat en una casa perfectament conservada que ens trasllada a les interioritats d’una família adinerada catalana del dinou. L’edifici es va construir a finals del segle XVIII segons l’estil neoclàssic però amb un clar sabor mediterrani. Inaugurat l’any 1949, el museu ha estat ampliat amb diorames que il·lustren diferents escenes de la vida privada tal com devia ser durant el Romanticisme. També s'hi exhibeix una valuosa col·lecció de nines antigues.

OLOT

"Can Trincheria" és una gran casa pairal d'Olot. Tot i que fou construïda a la primera meitat del segle XVIII, la casa-museu actual és producte de diferents ampliacions i reformes posteriors que fan que estigui plena d’elements decoratius del dinou. Una altra proposta atractiva per a gaudir d’un espai eminentment romàntic.


VILANOVA I LA GELTRÚ

"Can Papiol", el casalici d’una família de classe alta del segle XIX, constitueix avui el Museu Romàntic de Vilanova. Està en procés de restauració però, el mes de juny, el públic ja en podrà visitar la part noble, que és la planta residencial pròpiament dels senyors en la qual se situen les principals estances de la casa (dormitoris, alcoves, saló de ball i de música). Evoca la vida quotidiana de principis del Romanticisme i de tot el seu entorn: l'església, l'aristocràcia, el servei i la pagesia. Per a passar-hi una fantàstica estona...